Необходими продукти:
царевично брашно - 1 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч. бяло
сол - 1/2 ч.л сол
бакпулвер - 1 ч.л. (равна)
олио - 1/4 ч.ч.
вода - 1/2 ч.ч.
кашкавал - 30 - 40 грама
риган - сушен
семена - за поръсване (аз сложих сусам)
Начин на приготвяне:
1.Всички продукти за соленките се смесват и от полученото тесто се разточва кора с дебелина около 1/2 сантиметър.
2.Поръсваме със семената и отново минаваме с точилката отгоре.
3.Изрязваме солените бисквити с формички.
4.Соленките се подреждат върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист загар.