Домашни соленки с царевично брашно

Необходими продукти:

царевично брашно - 1 ч.ч.

брашно - 1 ч.ч. бяло

сол - 1/2 ч.л сол

бакпулвер - 1 ч.л. (равна)

олио - 1/4 ч.ч.

вода - 1/2 ч.ч.

кашкавал - 30 - 40 грама

риган - сушен

семена - за поръсване (аз сложих сусам)

 

Начин на приготвяне:

1.Всички продукти за соленките се смесват и от полученото тесто се разточва кора с дебелина около 1/2 сантиметър.

2.Поръсваме със семената и отново минаваме с точилката отгоре.

3.Изрязваме солените бисквити с формички.

4.Соленките се подреждат върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист загар.

 

 

Необходими продукти:

царевично брашно - 1 ч.ч.

брашно - 1 ч.ч. бяло

сол - 1/2 ч.л сол

бакпулвер - 1 ч.л. (равна)

олио - 1/4 ч.ч.

вода - 1/2 ч.ч.

кашкавал - 30 - 40 грама

риган - сушен

семена - за поръсване (аз сложих сусам)

 

Начин на приготвяне:

1.Всички продукти за соленките се смесват и от полученото тесто се разточва кора с дебелина около 1/2 сантиметър.

2.Поръсваме със семената и отново минаваме с точилката отгоре.

3.Изрязваме солените бисквити с формички.

4.Соленките се подреждат върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист загар.

 

 

Гласували общо: 1 потребители