Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
краве масло - 150 г
брашно - 200 г
сол - 1/2 ч.л.
бакпулвер - 1 ч.л.
пармезан - 50 г настърган
твърда моцарела - 100 г
сирене котидж - 300 г
черен пипер - 1/3 ч.л.
червен пипер - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Кравето масло се разтопява и се оставя да се охлади.
В купичка се разбиват двете яйца заедно с охладеното краве масло.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера, добавя се солта и се разбърква.
Сухите и течните съставки се смесват.
Прибавят се настърганите на ситно ренде пармезан, твърда моцарела, сирене Котидж, черен и червен пипер.
Отново всичко се разбърква до пълното смесване на продуктите.
С помощта на лъжица се оформят топчета, които се нареждат в тава с поставена на дъното хартия за печене.
Соленките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или докато започнат да порозовяват.
Когато са готови, се изваждат и поставят върху решетка за да се охладят.