Необходими продукти:
пилешки бутчета - 500 г (без кости и кожа)
зехтин - 2 с.л.
пушен червен пипер - 1/2 с.л.
смлян кориандър - 1 ч.л.
смлян кимион - 1 ч.л.
чесън на прах - 1 ч.л.
сол
черен пипер - 1/2 ч.л.
лайм - сок и кора от 1 бр.
Начин на приготвяне:
Смесете в купа зехтин, пушен червен пипер, смлян кориандър, смлян кимион, чесън на прах, сол на вкус, черен пипер, сок и кората от един лайм.
Разбъркайте до получаване на гъста каша.
Поставете пилешките бутчета в съд, купа или голяма найлонова торбичка, изсипете маринатата отгоре и разбъркайте, за да се покрие равномерно всяко парче пилешко.
Сложете месото в хладилник за поне два часа.
Сложете маринованите бутчета в керамичния съд на уред за бавно готвене, похлупете, включете на първа степен за четири часа.
Ако нямате уред за бавно готвене, сложете месото в тавичка с малко вода и покрийте с алуминиево фолио. Гответе във фурната на 150 градуса за четири часа.
Извадете готовото пилешко, сложете го върху дъска за рязане и оставете да почине за пет минути, след което накъсайте с две вилици.