Необходими продукти:
пуешка кайма - 250 г от бут
моркови - 2 бр.
целина - 50 г прясна
лук - 2 глава
ориз - 1/2 ч.ч.
белтъци - 1 бр.
масло - 60 г
магданоз - 1/2 връзка
микс пипер - 3 щипки
сол - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Морковите се обелват, измиват и нарязват на ситно.
Целината се измива и нарязва на малки кубчета.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Морковите, половината лук и целината се слагат се в тенджерата, в която ще се вари супата.
Заливат се с 500 мл студена вода и солта и се задушават.
Оризът се измива до бистра вода.
Каймата за супата се слага в малка купа.
Прибавя се половината от измития ориз, останалия лук, половината магданоз и белтъка.
Каймата се омесва много добре и се оформят малки топчета.
Когато зеленчуците се задушат, се прибавя 2 л. гореща вода.
След като водата заври, се прибавят топчетата.
Вари се 20 мин., след което се прибавя останалият ориз в супата.
Вари се 10 мин., след което се прибавя останалият магданоз и маслото.
Котлонът се изключва и тенджерата със супа топчета се оставя още 10 мин. на котлона.