Необходими продукти:
краве масло - 2 с.л.
зехтин - 2 с.л.
пилешки бутчета - 300 г месо или др.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
селъри - 1 стрък
чесън - 2 скилидки
брашно - 2 с.л.
пилешки бульон - 6 ч.ч.
сушена мащерка - 1/2 ч.л.
сол
черен пипер - 1/4 ч.л.
картофени ньоки - 400 г
спанак - 100 г
готварска сметана - 200 мл
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и кравето масло на средно висока температура.
Добавете предварително нарязаното пилешко месо.
Аз използвах месо от пилешки бутчета.
Разбъркайте, докато са почти готови и тогава добавете нарязаните на дребно, лук, моркови и целина.
Готви се, докато лукът стане прозрачен, след което се добавят счуканите скилидки чесън.
Добавете брашното разтворено в малко вода към пилешкото и зеленчуците, и разбъркайте за няколко минути, за да се премахне вкуса на сурово брашно.
След това в тенджерата налейте пилешкият бульон (топъл).
След като супата заври, овкусете със сол и суха мащерка.
Прибавете картофените ньоки и оставете пилешката супа да къкри на котлона около десет минути.
Накрая нарежете пресният спанак и го добавете към супата.
Разбъркайте, докато спанакът омекне и налейте сметаната.
Сервирайте супата със спанак топла и се насладете.