- Сварете месото в обилно количество вода с малко сол.
- Прецедете бульона, обезкостете пилешкото и го накълцайте или накъсайте на парченца за супа.
- Загрейте олиото в тенджера и запържете лука, морковите, магданоза и целината - накълцани на ситно.
- Посолете и оставете течността от зеленчуците да се изпари и те хубаво да омекнат.
- Тогава налейте бульона и изчакате да заври.
- Гответе на умерен огън около 20 минути.
- При нужда доливайте бульон или вода.
- През това време измийте киноата.
- Сипете я в супата и варете още около 15 минути или докато зрънцата набъбнат.
- В последните пет минути сложете месото и гответе всичко заедно.
- Доовкусете пилешката супа със сол, друга подправка не е необходима, единствено при поднасяне може да поръсите с черен пипер, освен с накълцан магданоз и лимонов сок.
Необходими продукти:
пилешки фенери - 6 бр. (или 3 - 4 бутчета)
киноа - 1 ч.ч. разноцветна, микс
лук - 1 глава
целина - 2 стръка с малко листа
моркови - 2 бр.
олио - 1/2 ч.ч.
магданоз - 4 - 5 стръка + за поръсване при сервиране
сушени зеленчуци - 1 с.л.
сол - на вкус
лимони - прясно изцеден сок за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Сварете месото в обилно количество вода с малко сол.
- Прецедете бульона, обезкостете пилешкото и го накълцайте или накъсайте на парченца за супа.
- Загрейте олиото в тенджера и запържете лука, морковите, магданоза и целината - накълцани на ситно.
- Посолете и оставете течността от зеленчуците да се изпари и те хубаво да омекнат.
- Тогава налейте бульона и изчакате да заври.
- Гответе на умерен огън около 20 минути.
- При нужда доливайте бульон или вода.
- През това време измийте киноата.
- Сипете я в супата и варете още около 15 минути или докато зрънцата набъбнат.
- В последните пет минути сложете месото и гответе всичко заедно.
- Доовкусете пилешката супа със сол, друга подправка не е необходима, единствено при поднасяне може да поръсите с черен пипер, освен с накълцан магданоз и лимонов сок.