Една по-различна рецепта за пилешка супа

Необходими продукти:

пилешки фенери - 6 бр. (или 3 - 4 бутчета)

киноа - 1 ч.ч. разноцветна, микс

лук - 1 глава

целина - 2 стръка с малко листа

моркови - 2 бр.

олио - 1/2 ч.ч.

магданоз - 4 - 5 стръка + за поръсване при сервиране

сушени зеленчуци - 1 с.л.

сол - на вкус

лимони - прясно изцеден сок за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

  1. Сварете месото в обилно количество вода с малко сол.
  2. Прецедете бульона, обезкостете пилешкото и го накълцайте или накъсайте на парченца за супа.
  3. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука, морковите, магданоза и целината - накълцани на ситно.
  4. Посолете и оставете течността от зеленчуците да се изпари и те хубаво да омекнат.
  5. Тогава налейте бульона и изчакате да заври.
  6. Гответе на умерен огън около 20 минути.
  7. При нужда доливайте бульон или вода.
  8. През това време измийте киноата.
  9. Сипете я в супата и варете още около 15 минути или докато зрънцата набъбнат.
  10. В последните пет минути сложете месото и гответе всичко заедно.
  11. Доовкусете пилешката супа със сол, друга подправка не е необходима, единствено при поднасяне може да поръсите с черен пипер, освен с накълцан магданоз и лимонов сок.

Необходими продукти:

пилешки фенери - 6 бр. (или 3 - 4 бутчета)

киноа - 1 ч.ч. разноцветна, микс

лук - 1 глава

целина - 2 стръка с малко листа

моркови - 2 бр.

олио - 1/2 ч.ч.

магданоз - 4 - 5 стръка + за поръсване при сервиране

сушени зеленчуци - 1 с.л.

сол - на вкус

лимони - прясно изцеден сок за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

  1. Сварете месото в обилно количество вода с малко сол.
  2. Прецедете бульона, обезкостете пилешкото и го накълцайте или накъсайте на парченца за супа.
  3. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука, морковите, магданоза и целината - накълцани на ситно.
  4. Посолете и оставете течността от зеленчуците да се изпари и те хубаво да омекнат.
  5. Тогава налейте бульона и изчакате да заври.
  6. Гответе на умерен огън около 20 минути.
  7. При нужда доливайте бульон или вода.
  8. През това време измийте киноата.
  9. Сипете я в супата и варете още около 15 минути или докато зрънцата набъбнат.
  10. В последните пет минути сложете месото и гответе всичко заедно.
  11. Доовкусете пилешката супа със сол, друга подправка не е необходима, единствено при поднасяне може да поръсите с черен пипер, освен с накълцан магданоз и лимонов сок.

Гласували общо: 1 потребители