Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина или олиото в тиган и запържете пилешките филета до златиста коричка. 2. Оставете леко да се охладят и нарежете на тънки парченца. 3. Обелете авокадото и намачкайте вътрешността му със сока от лайм, счукания чесън, малко сол. 4. Затоплете за кратко тортилите в микровълнова или на тиган. 5. Всяка тортила намажете с авокадото, добавяйте от пилето, листа маруля, поръсете с малко сол и пипер. 6. Прибавете и от сметаната и поръсете с нарязан кориандър. Още по-вкусни стават, ако гарнирате с доматена салца.Тортилата с пилешко е ястие, което може да си приготвите у дома, а да го консумирате в ресторант не излиза никак евтино.
Ето как да го приготвите бързо у дома!
Необходими продукти:
пилешки гърди - 3 филета без кожа
зехтин или олио - 1 - 2 с.л.
пшенични тортили - 8 бр., затоплени
сол
черен пипер - прясно смлян
авокадо - 1 бр. меко и голямо
лайм - сок от 1 лайм
чесън - 2 скилидки, счукани
маруля
кориандър - 1 шепа пресни листа
заквасена сметана - 1/4 ч.ч.
доматена салца - 1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина или олиото в тиган и запържете пилешките филета до златиста коричка.
2. Оставете леко да се охладят и нарежете на тънки парченца.
3. Обелете авокадото и намачкайте вътрешността му със сока от лайм, счукания чесън, малко сол.
4. Затоплете за кратко тортилите в микровълнова или на тиган.
5. Всяка тортила намажете с авокадото, добавяйте от пилето, листа маруля, поръсете с малко сол и пипер.
6. Прибавете и от сметаната и поръсете с нарязан кориандър.
Още по-вкусни стават, ако гарнирате с доматена салца.