Необходими продукти:
тиквички - 4 бр.
шунка - 16 парчета слайс
ементал - 8 парчета слайс
ЗА ПЪЛНЕЖА
зелен лук - 2 стръка
спанак - 100 г
козе сирене - 150 г
бекон - 100 г пушен
магданоз
копър
сол
черен пипер
галета
ЗА СОСА
масло - 60 г
брашно - 1 с.л.
прясно мляко - 200 мл
сметана - 200 мл, за готвене
сол
черен пипер
кашкавал - 150 г
кетчуп
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките се разрязват по дължина.
2. Издълбайте с лъжица и посолете.
3. Пригответе плънката, като в малко олио се задушава вътрешността на тиквичките, лукът, спанакът, беконът и подправките.
4. Сваля се от котлона и се добавят сиренето (нарязано на кубчета), магданозът и копърът.
5. Прибавя се и 1 с.л галета. Разбърква се добре.
6. Пригответе соса, като в маслото запържите брашното.
7. Налейте млякото и накрая сметаната и подправките.
8. Наредете отцедените тиквички в намаслена тава.
9. Сложете на масата две парчета шунка, които леко да се застъпват.
10. Сложете от плънката и навийте на руло.
11. Така направете и с останалите парчета шунка.
12. Наредете ги в тиквичките.
13. Всяко парче Ементал срежете на две и ги наредете върху рулцата в тиквичките.
14. Налейте малко вода и печете на 200 градуса до омекване на тиквичките.
15. Малко преди да станат готови, ги поръсете с кетчуп и ги залейте с приготвения предварително сос.
16. Поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете пълнените тиквички във фурната за 10 минути.
Приятен апетит!