Необходими продукти:
риба тон - 1 бр. филе
зехтин - 1 ½ с.л.
лимонов сок - от ½ лимон
сол - 1/4 ч.л.
черен пипер - 2 щипка
риган - 2 щипка
босилек - 2 щипки
чесън на прах - 1/4 ч.л.
картофи - около 150 г, малки
пармезан - 2 ч.л.
Начин на приготвяне:
1.Смесва се 1 с.л. от олиото с лимоновия сок и по половината от подправките.
2.Разбърква се добре.
3.Филето риба тон се маринова за 15 минути.
4.През това време се смесва останалото олио (½ с.л.) с другата половина от подправките.
5.Картофите се измиват и обелват, нарязват се на по-големи парчета.
6.Омесват се с подправките и след това се разпределят в едната половина на намазнена тава.
7.Пекат се картофите за 15 минути на 200 °C.
8.След това на правната част от тавата се слага рибата и се пече 6 минути.
9.После се изважда, рибата се обръща и се връща обратно за 3 минути.
10.След това се усилва на 250 °C, поръсва се пармезана върху картофите и се връща тавата за последно за още 3 минути.
Приятен апетит!