Необходими продукти:
печурки - 250 г
лук - 1/2 глава
чесън - 1 скилидка
сол
черен пипер
олио - 2 с.л.
масло - 1 с.л.
брашно 1 - 2 с.л.
лимонов сок - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
1.Гъбите се почистват и нарязват. Задушават се в олиото и маслото.
2.Прибавя се лукът настърган на едро ренде и чесънът намачкам на пюре.
3.Следва брашното, бъркаме непрекъснато за две минути и заливаме с вода.
4.Варим гъбената вкусотия до готовност.
5.Готовото гъбено фрикасе от печурки се поръсва с чер пипер.
6.Може да се добави лимонов сок на вкус към фрикасето.
Приятен апетит!