Ниобходими продукти:
кайма - 500 г
лук - 1 глава
яйца - 1 бр.
хляб - или галета
подправки - по избор
ЗА ПЪЛНЕЖА
заквасена сметана - 200 г
кашкавал - 200 г
яйца - 2 бр.
чубрица - или копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
1.Каймата си я омесвате както за кюфтенца (яйце, чубрица, лук, галета или хляб, червен и черен пипер).
2.Оставяте я в хладилник за 1 час.
3.Когато вече е готовам я оформяте на средно големи топченца и притискате средата, за да се получат гнезда.
4.В купа си изсипвате сметаната, настъргания кашкавал, разбитите яйца и подправките.
5.Разбърквате всичко добре и пълните гнездата.
6.Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.