Необходими продукти:
бутер тесто - охладено 2 опак. от 275 г /общо 550 г/
извара - 250 г кремообразна
пудинг ванилия - 2 с.л. Йоткер
пудра захар - 4 с.л. или на вкус
лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
лимонова кора - настъргана на 1/2 лимон
яйца - 2 бр.
ЗА НАМАЗВАНЕ
жълтък - 1 бр.
прясно мляко - 1 с.л.
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В купа поставете изварата, захарта, сухия пудинг, лимоновата кора и сок и яйцата.
2. Разбъркайте много добре, по възможност до гладка смес с миксер.
3. Фурната се загрява на 200 °C, като голямата ѝ тава се покрива с хартия за печене.
4. Бутер тесто се разгъва на един лист и се намазва плътно със сместа.
5. Покрива се с втория лист и с остър нож нарязах на ленти /широки 2 см/.
6. Всяка лента се усуква и разполага в тавата.
7. Така се приготвят и останалите бутер пръчици.
8. Намазават се с разбъркания с лъжица вода жълтък и лесните гризини се слагат да се пекат в напълно загрятата фурна за около 13-15 минути или до видима готовност и апетитен загар.
Изчакайте да изстинат и са готови за консумиране.
Приятен апетит!