Гъби с ориз и моркови на фурна - ето как в 4 стъпки

Необходими продукти:

гъби - 500 г

ориз - 300 г

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

зеленчукова подправка - 1 с.л

черен пипер - 1 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

гъбен бульон - 1 ч.ч.

вода - 2 ч.ч

масло - 100 г

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете лука, моркова и гъбите. Измийте и ориза.

2. В тиган задушете в маслото първо лука и моркова. След това добавете гъбите. Оставете да се задушат и тогава добавете ориза.

3. Запържете до готовност. Овкусете с подправките и изсипете в тава.

4. Добавете бульона и водата и запечете, докато оризът на фурна поеме течността.

Необходими продукти:

гъби - 500 г

ориз - 300 г

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

зеленчукова подправка - 1 с.л

черен пипер - 1 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

гъбен бульон - 1 ч.ч.

вода - 2 ч.ч

масло - 100 г

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете лука, моркова и гъбите. Измийте и ориза.

2. В тиган задушете в маслото първо лука и моркова. След това добавете гъбите. Оставете да се задушат и тогава добавете ориза.

3. Запържете до готовност. Овкусете с подправките и изсипете в тава.

4. Добавете бульона и водата и запечете, докато оризът на фурна поеме течността.

Гласували общо: 1 потребители