Необходими продукти:
гъби - 500 гНачин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете лука, моркова и гъбите. Измийте и ориза. 2. В тиган задушете в маслото първо лука и моркова. След това добавете гъбите. Оставете да се задушат и тогава добавете ориза. 3. Запържете до готовност. Овкусете с подправките и изсипете в тава. 4. Добавете бульона и водата и запечете, докато оризът на фурна поеме течността.Необходими продукти:
гъби - 500 г
ориз - 300 г
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
зеленчукова подправка - 1 с.л
черен пипер - 1 ч.л.
магданоз - 1/2 връзка
гъбен бульон - 1 ч.ч.
вода - 2 ч.ч
масло - 100 г
Начин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете лука, моркова и гъбите. Измийте и ориза.
2. В тиган задушете в маслото първо лука и моркова. След това добавете гъбите. Оставете да се задушат и тогава добавете ориза.
3. Запържете до готовност. Овкусете с подправките и изсипете в тава.
4. Добавете бульона и водата и запечете, докато оризът на фурна поеме течността.