Необходими продукти:
тиквички - 4 бр. средно големи
брашно - 250 г
панко галета - 50 г
сол - на вкус
черен пипер - 1 ч.л.
олио за пържене
ЗА СОСА
майонеза - 1 кофичка / 400 г/
кисело мляко - 1 кофичка / 400 г/
копър - 1 връзка
чесън - 4 скилидки
зелен лук - няколко пера
сол - на вкус
черен пипер - щипка
Начин на приготвяне:
1. Измийте тиквичките и ги нарежете на шайби.
2. В купа смесете брашното, галетата, солта и черния пипер.
3. В дълбок тиган загрейте олиото.
4. Овалете тиквичките в сместа от брашно и галета и пържете от двете страни до златисто.
5. Извадете върху кухненска хартия или салфетка, да се отцедят от излишната мазнина.
6. Копърът и перата зелен лук нарежете на ситно.
7. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
8. В купа смесете всички съставки за млечния сос, разбъркайте хубаво и поднасете към тиквичките.
Можете да объркате пържените тиквички с млечно-майонезен сос или да го поднесете отделно.
Приятен апетит!