2 ч.ч. сурови орехи,
1 щипка сол,
1 щипка черен пипер,
2 с.л масло,
шепа пресен розмарин,
4 с.л мед.
Разтопяваме маслото заедно с черния пипер и солта, след което изсипваме получената смес в дълбока купа, в която добавяме и останалите продукти. Разбъркваме хубаво орехите и ги разпределяме равномерно в тавата за печене, където ги държим 15-20 минути на 160 градуса. Махаме ги от фурната и изчакваме да изстинат малко, а после отново ги разбъркваме, ама най-внимателно - заради меда здраво полепват по съда и после няма махане. Вървят с печено бри, зелена салата или остро уиски, но няма да сбъркаш и ако ги сервираш сами. Фотография Васил Танев
Те ухаят убийствено и
ароматът им напомня на борова гора, а
вкусът им е толкова специфичен, че цепи
мненията на две. В единия лагер са
влюбените до полуда в тях, а в другия -
лютите им врагове. По средата седи една
простичка рецепта, за която ни трябват
няколко неща:
2 ч.ч. сурови орехи,
1 щипка сол,
1 щипка черен пипер,
2 с.л масло,
шепа пресен розмарин,
4 с.л мед.
Разтопяваме маслото
заедно с черния пипер и солта, след което
изсипваме получената смес в дълбока
купа, в която добавяме и останалите
продукти. Разбъркваме хубаво орехите
и ги разпределяме равномерно в тавата
за печене, където ги държим 15-20 минути
на 160 градуса. Махаме ги от фурната и
изчакваме да изстинат малко, а после
отново ги разбъркваме, ама най-внимателно
- заради меда здраво полепват по съда и
после няма махане. Вървят с печено бри,
зелена салата или остро уиски, но няма
да сбъркаш и ако ги сервираш сами.
Фотография Васил Танев