Необходими продукти:
картофи - 1 кг
моркови - 1 бр.
консерва домати - 1/2 бр.
грах - 1 буркан 400 г
кромид лук - 1 бр.
олио - 2 с.л.
червено вино - 100 мл
червен пипер - 1/2 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
дафинов лист - 1 бр.
чесън - 2 скилидки
чубрица - 1/2 ч.л.
сол - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
В съда на уреда си загряваме мазнината и си сипваме нарязания на едро лук.
Разбъркваме няколко пъти, след което наливаме виното и оставяме да заври.
Поръсваме с черния, червения пипер, малко сол, добавяме и обелените скилидки чесън.
Моркова настъргваме и поставяме и него в уреда.
Обелваме картофите и нарязваме, като ги поставяме и тях в уреда.
Най-отгоре изсипваме консервата домати и грах.
Поръсваме грах яхнията със солта и чубрицата равномерно.