Необходими продукти:
пилешки бутчета - 2 бр.
зехтин - 1 с.л.
масло - 1 с.л. краве
брашно - 3 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
бульон - 1 кубче, пилешки
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
мащерка - 1 щ.
куркума - 1/2 ч.л.
магданоз - няколко стръка
чесън - 3 скилидки
Начин на приготвяне:
1.Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.
2.Бульонът се остава настрана.
3.Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.
4.В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото да се загряват.
5.Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.
6.Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.
7.Накрая се добавя накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона.
8.Накрая кашата се поръсва с магданоз.
Приятен апетит!