Необходими продукти:
яйца - 5 бр. твърдо сварени
кайма - 500 г смес
чесън - 2 скилидки
магданоз - 1/2 връзка
лук - 1 глава - ситно нарязан
кимион
черен пипер
царевично брашно - 4 с.л.
яйца - 1 бр.
панко галета - 1 ч.ч.
олио - за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете мляното месо с пресования чесън, ситно нарязания лук, магданоза, кимиона и черния пипер.
Омесете сместа добре и я разделете на 5 части.
С мокри ръце сплескайте всяка от частите, поставете твърдо сварено яйце и обвийте с каймата.
Оформете на хубава топка големите кюфтета.
Потопете в разбитото яйце и валяйте всяка топка в царевично брашното смесено с галетата.
Подредете готовите яйца по шотландски върху застлана с хартия за печене тава.
Поръсете с олио и изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C за 30 минути.