Яйца по шотландски

Необходими продукти:

яйца - 5 бр. твърдо сварени

кайма - 500 г смес

чесън - 2 скилидки

магданоз - 1/2 връзка

лук - 1 глава - ситно нарязан

кимион

черен пипер

царевично брашно - 4 с.л.

яйца - 1 бр.

панко галета - 1 ч.ч.

олио - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Смесете мляното месо с пресования чесън, ситно нарязания лук, магданоза, кимиона и черния пипер.

Омесете сместа добре и я разделете на 5 части.

С мокри ръце сплескайте всяка от частите, поставете твърдо сварено яйце и обвийте с каймата.

Оформете на хубава топка големите кюфтета.

Потопете в разбитото яйце и валяйте всяка топка в царевично брашното смесено с галетата.

Подредете готовите яйца по шотландски върху застлана с хартия за печене тава.

Поръсете с олио и изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C за 30 минути.

Необходими продукти:

яйца - 5 бр. твърдо сварени

кайма - 500 г смес

чесън - 2 скилидки

магданоз - 1/2 връзка

лук - 1 глава - ситно нарязан

кимион

черен пипер

царевично брашно - 4 с.л.

яйца - 1 бр.

панко галета - 1 ч.ч.

олио - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Смесете мляното месо с пресования чесън, ситно нарязания лук, магданоза, кимиона и черния пипер.

Омесете сместа добре и я разделете на 5 части.

С мокри ръце сплескайте всяка от частите, поставете твърдо сварено яйце и обвийте с каймата.

Оформете на хубава топка големите кюфтета.

Потопете в разбитото яйце и валяйте всяка топка в царевично брашното смесено с галетата.

Подредете готовите яйца по шотландски върху застлана с хартия за печене тава.

Поръсете с олио и изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C за 30 минути.

Гласували общо: 1 потребители