- Почистете и нарежете гъбите и праза.
- Загрейте малко олио и запържете първо гъбите за няколко минути.
- След това добавете праза, както и сол и черен пипер на вкус.
- Гответе още 2-3 минути, след което махнете от котлона.
- Пригответе качамака.
- Загрейте водата до степен на завиране с лъжичка сол и олио.
- Щом заври, прибавете царевичня грис и бъркайте, докато се сгъсти.
- Ще отнеме не повече от минута-две.
- Към готовия качамак прибавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
- Нарежете кашкавала на не много едри парчета и прибавете половината от него в качамака.
- Намажете 2 гювечета с малко масло и разпределете в тях качамака.
- С лъжица оформете малка вдлъбнатина и я напълнете със запържените гъби.
- Отгоре разпределете останалия кашкавал и малко пармезан.
- Сложете гювечетата във фурната да се запекат за 15 минути на функция грил.
Необходими продукти:
царевичен грис - 1 ч. ч.
вода - 3 1/2 ч. ч.
сол - 1 ч.л.
олио - 3 с.л.
гъби - 200 г
праз - 1 стрък
масло - 1 с.л.
кашкавал - 150 г
пармезан - 30 г
сол
черен пипер
масло - за намазване на гювечетата
Начин на приготвяне:
- Почистете и нарежете гъбите и праза.
- Загрейте малко олио и запържете първо гъбите за няколко минути.
- След това добавете праза, както и сол и черен пипер на вкус.
- Гответе още 2-3 минути, след което махнете от котлона.
- Пригответе качамака.
- Загрейте водата до степен на завиране с лъжичка сол и олио.
- Щом заври, прибавете царевичня грис и бъркайте, докато се сгъсти.
- Ще отнеме не повече от минута-две.
- Към готовия качамак прибавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
- Нарежете кашкавала на не много едри парчета и прибавете половината от него в качамака.
- Намажете 2 гювечета с малко масло и разпределете в тях качамака.
- С лъжица оформете малка вдлъбнатина и я напълнете със запържените гъби.
- Отгоре разпределете останалия кашкавал и малко пармезан.
- Сложете гювечетата във фурната да се запекат за 15 минути на функция грил.