Необходими продукти:
брашно - 5 - 5 1/2 ч.ч.
вода - 350 мл топла
олио - 5 с.л.
захар - 1 с.л.
мая - 20 г прясна
сол - 1 с.л.
ЗА ПОРЪСВАНЕ
шарена сол
олио - за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята в топла вода, в която сте добавили захарта и олиото.
2. Брашното и солта се пресяват.
3. В средата се прави кладенче в която се изсипва закваската и се омесва меко тесто.
4. Готовото тесто се оставя на топло за около 40-50 минути или докато удвои обема си. С намазнени ръце се разстила на тънък слой и се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тава.
5. Поръсете пърленката обилно с шарена сол, намажете с олио и печете на 180-200 градуса до готовност, като може да не загрявате фурната предварително.
Приятен апетит!