Как се правят пълнени тиквички за ценители - тайната е в тази съставка

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр.

кайма - 250 г

ориз - 1 к.ч.

сол

черен пипер

червен пипер

лук - 1 малка глава

кашкавал - 200 г

магданоз

копър

кисело мляко

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичките на две по дължина и издълбаайте с лъжица семето.

2. Пригответе си плънка от кайма и ориз, нарязан лук, черен и червен пипер, малко вода и олио.

3. Разбъркайте сместа и с нея напълнете половинките тиквички.

4. Слагожете ги в тавичка, намазана с олио, и налейте вода на дъното.

5. Покрийте тавата с фолио.

6. Печете на умерена фурна 200 °C за половин час и махнете фолиото.

7. Запечете още малко и сложете върху тиквичките настърган кашкавал.

8. Печете апетитните пълнени тиквички до разтопяване на кашкавала.

9. Поднесете пълнените тиквички, поръсени с малко магданоз или копър и салатка.

10. Допълнително, който желае, може да си сложи кисело мляко, може да е сос от кисело мляко с чесън, сол и олио.

 

Приятен апетит!

 

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр.

кайма - 250 г

ориз - 1 к.ч.

сол

черен пипер

червен пипер

лук - 1 малка глава

кашкавал - 200 г

магданоз

копър

кисело мляко

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичките на две по дължина и издълбаайте с лъжица семето.

2. Пригответе си плънка от кайма и ориз, нарязан лук, черен и червен пипер, малко вода и олио.

3. Разбъркайте сместа и с нея напълнете половинките тиквички.

4. Слагожете ги в тавичка, намазана с олио, и налейте вода на дъното.

5. Покрийте тавата с фолио.

6. Печете на умерена фурна 200 °C за половин час и махнете фолиото.

7. Запечете още малко и сложете върху тиквичките настърган кашкавал.

8. Печете апетитните пълнени тиквички до разтопяване на кашкавала.

9. Поднесете пълнените тиквички, поръсени с малко магданоз или копър и салатка.

10. Допълнително, който желае, може да си сложи кисело мляко, може да е сос от кисело мляко с чесън, сол и олио.

 

Приятен апетит!

 

Гласували общо: 1 потребители