Необходими продукти:
картофи - 1 кг
шпеков салам - 200 г
моркови - 3 бр.
олио - 70 мл
лук - 2 глава
чесън - 3 скилидки
сол
черен пипер
куркума
магданоз - 1/2 връзка
фиде - 30 г
ЗА ЗАСТРОЙКАТА
жълтъци - 2 бр.
кисело мляко - 1/2 кофичка
Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват, нарязват на кубчета и измиват добре.
2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковите се настъргват на рендето и се задушават с олиото за кратко.
3. Прибавят се картофите и нарязания на кубчета шпеков салам, овкусява се със солта, черния пипер и куркумата, долива се топла вода и се оставя на среден огън за около 20 минути.
4. Добавя се фидето, след 5-6 минути се изключва картофената супа и се добавя застройката от разбитите жълтъци и киселото мляко, които предварително сме терперирали с един черпак от горещия бульон.
5. Поръсва се икономичната супа със ситно нарязания магданоз.
6. Поднася се картофена супа с шпеков салам с резенче лимон.
Приятен апетит!