Картофи с бекон и сирене

Необходими продукти:

картофи - 500 г

сол

краве масло - 50 г

заквасена сметана - 2 с.л.

прясно мляко - 100 мл

бекон - 3 лентички

чедър - 100 г

 

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват подсолена вода. Обелват се, нарязват се кубчета и се намачкват с преса още докато са топли.

Към намачканите картофи се прибавят разтопеното краве масло, затопленото мляко, заквасената сметана и сол на вкус.

Разбърква се, докато стане с гладка консистенция.

Беконът се нарязва на кубчета и запържва в тиган.

Запържените кубчета се прибавят към картофеното пюре и се разбъркват.

Отгоре върху пюрето се настъргва сирене Чедър и по желание се поръсва нарязани на ситно перца сибирски или зелен лук.

Необходими продукти:

картофи - 500 г

сол

краве масло - 50 г

заквасена сметана - 2 с.л.

прясно мляко - 100 мл

бекон - 3 лентички

чедър - 100 г

 

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват подсолена вода. Обелват се, нарязват се кубчета и се намачкват с преса още докато са топли.

Към намачканите картофи се прибавят разтопеното краве масло, затопленото мляко, заквасената сметана и сол на вкус.

Разбърква се, докато стане с гладка консистенция.

Беконът се нарязва на кубчета и запържва в тиган.

Запържените кубчета се прибавят към картофеното пюре и се разбъркват.

Отгоре върху пюрето се настъргва сирене Чедър и по желание се поръсва нарязани на ситно перца сибирски или зелен лук.

Гласували общо: 1 потребители