Необходими продукти:
картофи - 5 бр. големи (или 10 - 12 бр. по - малки)
гъби - 350 г сърнели
чесън - 1 глава
розмарин - 2 ч.л. сушен
червен пипер - 2 щипки
зехтин - около 50 мл
краве масло - около 50 г
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
1.За тези вкусни картофи с гъбки почистете гъбите сърнели и отстранете пънчетата им.
2.Нарежете ги на едро.
3.Обелете и нарежете картофите също на едро.
4.Обелете и чесъна и само разполовете скилидките на две (надлъжно).
5.Разбъркайте зеленчуците със зехтина, розмарина, солта и червения пипер.
6.Разпределете на равномерен пласт в тавичка и сложете около 50-100 мл вода.
7.Отгоре наредете парченца масло.
8.Печете картофите в умерена фурна (180 °C) до златист загар.
Приятен апетит!