- За кето сладкиша разделете белтъците и жълтъците.
- Към жълтъците прибавете подсладителя и ванилията.
- Разбийте с миксер хубаво, докато сместа изсветлее.
- След това добавете маслото и крема сиренето и отново разбийте.
- Добавете лимоновия сок, настърганата кора, бадемовото брашно и бакпулвера.
- Объркайте с шпатула, не с миксер.
- Разбийте с миксер белтъците много хубаво на сняг.
- Прибавете разбитите белтъци към другата смес на два пъти. Разбъркайте с шпатула.
- Намажете с масло формата, в която ще печете диетичния кекс.
- Изсипете сместа на два-три пъти и добавете шоколадовите капки.
- Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Зависи от фурната.
Необходими продукти:
яйца - 3 бр. размер L
стевия - на прах, 60 г /равно на 60 г захар/
краве масло - 60 г разтопено
крема сирене - 60 г
лимонов сок - 1 с.л.
лимонова кора - на 1 малък лимон
бадемово брашно - 130 г
бакпулвер - 7 г
шоколадови капки - с еритритол
Начин на приготвяне:
- За кето сладкиша разделете белтъците и жълтъците.
- Към жълтъците прибавете подсладителя и ванилията.
- Разбийте с миксер хубаво, докато сместа изсветлее.
- След това добавете маслото и крема сиренето и отново разбийте.
- Добавете лимоновия сок, настърганата кора, бадемовото брашно и бакпулвера.
- Объркайте с шпатула, не с миксер.
- Разбийте с миксер белтъците много хубаво на сняг.
- Прибавете разбитите белтъци към другата смес на два пъти. Разбъркайте с шпатула.
- Намажете с масло формата, в която ще печете диетичния кекс.
- Изсипете сместа на два-три пъти и добавете шоколадовите капки.
- Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Зависи от фурната.