Кекс с два цвята

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

захар - 1 ч.ч.

брашно - 2 ч.ч.

какао - 2 с.л

олио - 1/2 ч.ч.

гореща вода 1/2 ч.ч.

бакпулвер - 1 бр.

ванилия - 1 бр.

 

Начин на приготвяне:

Първо, трябва да се разбият яйцата със захарта, след това се прибавя бакпулверът и ванилия.

Разбива се с телена бъркалка.

Следва олиото и брашното.

След всеки продукт се разбърква добре - до хомогенна смес.

Като сложите брашното, ще ви бъде трудно да бъркате с тел, тестото става по тежко и гъсто.

Като брашното се е усвоило добре, прибавям горещата вода, наистина много гореща, но не вряща, разбърквам и отделям една чаша, но може и чаша и половина от сместа.

Към нея прибавям какаото.

Изсипвам бялата смес в тавата за кекс, моят избор беше правоъгълна тава с размери 15/30.

Отгоре изсипвам кафявата смес по средата.

Аз имах череши от компот и ги подредих в тази смес за по-голяма свежест на двуцветния кекс.

Печем на 170 °C с вентилатор до суха клечка - около 25-30 мин. Зависи от фурната.

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

захар - 1 ч.ч.

брашно - 2 ч.ч.

какао - 2 с.л

олио - 1/2 ч.ч.

гореща вода 1/2 ч.ч.

бакпулвер - 1 бр.

ванилия - 1 бр.

 

Начин на приготвяне:

Първо, трябва да се разбият яйцата със захарта, след това се прибавя бакпулверът и ванилия.

Разбива се с телена бъркалка.

Следва олиото и брашното.

След всеки продукт се разбърква добре - до хомогенна смес.

Като сложите брашното, ще ви бъде трудно да бъркате с тел, тестото става по тежко и гъсто.

Като брашното се е усвоило добре, прибавям горещата вода, наистина много гореща, но не вряща, разбърквам и отделям една чаша, но може и чаша и половина от сместа.

Към нея прибавям какаото.

Изсипвам бялата смес в тавата за кекс, моят избор беше правоъгълна тава с размери 15/30.

Отгоре изсипвам кафявата смес по средата.

Аз имах череши от компот и ги подредих в тази смес за по-голяма свежест на двуцветния кекс.

Печем на 170 °C с вентилатор до суха клечка - около 25-30 мин. Зависи от фурната.

Гласували общо: 1 потребители