Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
какао - 2 с.л
олио - 1/2 ч.ч.
гореща вода 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
ванилия - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Първо, трябва да се разбият яйцата със захарта, след това се прибавя бакпулверът и ванилия.
Разбива се с телена бъркалка.
Следва олиото и брашното.
След всеки продукт се разбърква добре - до хомогенна смес.
Като сложите брашното, ще ви бъде трудно да бъркате с тел, тестото става по тежко и гъсто.
Като брашното се е усвоило добре, прибавям горещата вода, наистина много гореща, но не вряща, разбърквам и отделям една чаша, но може и чаша и половина от сместа.
Към нея прибавям какаото.
Изсипвам бялата смес в тавата за кекс, моят избор беше правоъгълна тава с размери 15/30.
Отгоре изсипвам кафявата смес по средата.
Аз имах череши от компот и ги подредих в тази смес за по-голяма свежест на двуцветния кекс.
Печем на 170 °C с вентилатор до суха клечка - около 25-30 мин. Зависи от фурната.