Необходими продукти:
шоколад - 100 г мин. 60% какао
фъстъчено масло - 100 г
фурми - 100 г без костилка
ядки - 150 г сурови (бадеми, кашу, лешници)
още
шоколад - 50 г
олио - 3 с.л.
ядки - смлени за овалване
Начин на приготвяне:
1. Накиснете фурмите в гореща вода за 30 минути, за да омекнат.
2. Разтопете в съд на водна баня шоколада и прибавете към него фъстъченото масло.
3. Разбъркайте до хомогенност.
4. Смелете ядките в блендер.
5. Прибавете към ядките фурмите, отцедени от водата, и блендирайте.
6. Прибавете ядките и фурмите към шоколадовата смес и разбъркайте всичко с лъжица.
7. Сместа за здравословните бонбони е готова и може да оформите малки топчета.
8. Наредете ги върху поднос и сложете в хладилник за 30 минути, за да стегнат.
9.След това разтопете шоколад (50 г) и прибавете към него 2-3 лъжици олио.
10. Разбъркайте.
11. Извадете полезните бонбони от хладилника и ги потопете в разтопения шоколад.
12. Най-лесно ще стане като набодете всеки веган бонбон на дървено шишче и го потопите в шоколада.
13. Тъй като бонбоните са охладени, шоколадът стяга бързо.
14. Поставете бонбоните в хартиени капсули и поръсете с малко смлени ядки.
15. Половината направих така, а останалите овалях в смлян шамфъстък, в центъра на всеки бонбон направих малки дупчици с дръжката на бъркалка и напълних с шоколад.
16. От това количество направих 35 здравословни шоколадови бонбони.
17. Сложете здравословните шоколадови бонбони в хладилник за 2 часа и след това са готови да им се насладите.
Да ви е сладко!