Кексчета с фъстъчено масло

Необходими продукти:

шоколад - 100 г мин. 60% какао

фъстъчено масло - 100 г

фурми - 100 г без костилка

ядки - 150 г сурови (бадеми, кашу, лешници)

още

шоколад - 50 г

олио - 3 с.л.

ядки - смлени за овалване

 

Начин на приготвяне:

1. Накиснете фурмите в гореща вода за 30 минути, за да омекнат.

2. Разтопете в съд на водна баня шоколада и прибавете към него фъстъченото масло.

3. Разбъркайте до хомогенност.

4. Смелете ядките в блендер.

5. Прибавете към ядките фурмите, отцедени от водата, и блендирайте.

6. Прибавете ядките и фурмите към шоколадовата смес и разбъркайте всичко с лъжица.

7. Сместа за здравословните бонбони е готова и може да оформите малки топчета.

8. Наредете ги върху поднос и сложете в хладилник за 30 минути, за да стегнат.

9.След това разтопете шоколад (50 г) и прибавете към него 2-3 лъжици олио.

10. Разбъркайте.

11. Извадете полезните бонбони от хладилника и ги потопете в разтопения шоколад.

12. Най-лесно ще стане като набодете всеки веган бонбон на дървено шишче и го потопите в шоколада.

13. Тъй като бонбоните са охладени, шоколадът стяга бързо.

14. Поставете бонбоните в хартиени капсули и поръсете с малко смлени ядки.

15. Половината направих така, а останалите овалях в смлян шамфъстък, в центъра на всеки бонбон направих малки дупчици с дръжката на бъркалка и напълних с шоколад.

16. От това количество направих 35 здравословни шоколадови бонбони.

17. Сложете здравословните шоколадови бонбони в хладилник за 2 часа и след това са готови да им се насладите.

 

Да ви е сладко!

Необходими продукти:

шоколад - 100 г мин. 60% какао

фъстъчено масло - 100 г

фурми - 100 г без костилка

ядки - 150 г сурови (бадеми, кашу, лешници)

още

шоколад - 50 г

олио - 3 с.л.

ядки - смлени за овалване

 

Начин на приготвяне:

1. Накиснете фурмите в гореща вода за 30 минути, за да омекнат.

2. Разтопете в съд на водна баня шоколада и прибавете към него фъстъченото масло.

3. Разбъркайте до хомогенност.

4. Смелете ядките в блендер.

5. Прибавете към ядките фурмите, отцедени от водата, и блендирайте.

6. Прибавете ядките и фурмите към шоколадовата смес и разбъркайте всичко с лъжица.

7. Сместа за здравословните бонбони е готова и може да оформите малки топчета.

8. Наредете ги върху поднос и сложете в хладилник за 30 минути, за да стегнат.

9.След това разтопете шоколад (50 г) и прибавете към него 2-3 лъжици олио.

10. Разбъркайте.

11. Извадете полезните бонбони от хладилника и ги потопете в разтопения шоколад.

12. Най-лесно ще стане като набодете всеки веган бонбон на дървено шишче и го потопите в шоколада.

13. Тъй като бонбоните са охладени, шоколадът стяга бързо.

14. Поставете бонбоните в хартиени капсули и поръсете с малко смлени ядки.

15. Половината направих така, а останалите овалях в смлян шамфъстък, в центъра на всеки бонбон направих малки дупчици с дръжката на бъркалка и напълних с шоколад.

16. От това количество направих 35 здравословни шоколадови бонбони.

17. Сложете здравословните шоколадови бонбони в хладилник за 2 часа и след това са готови да им се насладите.

 

Да ви е сладко!

Гласували общо: 1 потребители