Необходими продукти:
китайско зеле - 1500 г
ряпа - 400 г
чесън - 7 скилидки
зелен лук - 4 стръка
люти чушки - 2 бр.
джинджифил - 100 г (корен)
червен пипер - 2 с.л. лют
захар - 2 щипки
сол - 2 ч.л. готварска
вода - 400 мл
соев сос - 2 с.л.
морска сол - 2 с.л.
глутамат - ½ ч.л.
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на тънки ивици, поръсва се с готварска сол и се намачква.
Оставя се да престои 3 часа и след това се отцежда получилият се сок.
Добавят се нарязаните на кръгчета ряпа и лук.
В хаванче се начуква чесънът, червеният пипер, лютите чушки, нарязани на едро и джинджифилът, нарязан на дребно.
Сместа се сипва в тенджера и се добавят морската сол, захарта, натриевият глутамат, соевият сос и водата.
Маринатата се изсипва в тенджерата със зеленчуците, тя се покрива и туршията се оставя за 5-дни на тъмно.