Необходими продукти:
брашно - 300 г
вода - 150 мл вряла, 100 мл.топла
сол - 1/2 ч.л.
олио - 4 с.л.
зелен лук
масло
Начин на приготвяне:
В купа си сипваме брашното, добавяме на тънка струя горещата вода, започваме да замесваме.
Добавяме солта, олиото и останалата вода.
Замесваме тесто за плоските питки и оставяме за 30 миннути.
Разделяме тестото на равни топчета, всяко едно разточваме, поръсваме със зелен лук, навиваме на руло и след това на охлюв, поръсваме с брашно и отново разточваме на тънко.
Пържим до златисто в намазнен тиган китайски питки със зелен лук.
Необходими продукти:
брашно - 300 г
вода - 150 мл вряла, 100 мл.топла
сол - 1/2 ч.л.
олио - 4 с.л.
зелен лук
масло
Начин на приготвяне:
В купа си сипваме брашното, добавяме на тънка струя горещата вода, започваме да замесваме.
Добавяме солта, олиото и останалата вода.
Замесваме тесто за плоските питки и оставяме за 30 миннути.
Разделяме тестото на равни топчета, всяко едно разточваме, поръсваме със зелен лук, навиваме на руло и след това на охлюв, поръсваме с брашно и отново разточваме на тънко.
Пържим до златисто в намазнен тиган китайски питки със зелен лук.
Гласували общо: 1 потребители