Класическа рецепта за крем карамел

Необходими продукти:

прясно мляко - 1 л

захар - 1 ч.ч. за крема

яйца - 6 броя, по - големички

ванилия - 1 пакетче

захар - 1/2 ч.ч., за карамелизирането

 

Начин на приготвяне:

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.

Необходими продукти:

прясно мляко - 1 л

захар - 1 ч.ч. за крема

яйца - 6 броя, по - големички

ванилия - 1 пакетче

захар - 1/2 ч.ч., за карамелизирането

 

Начин на приготвяне:

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.

Гласували общо: 1 потребители