Класическа рецепта за макарони на фурна

Необходими продукти:

макарони - 1 пакет (400 г)

сол - 1 ч.л.

олио - 2 с.л.

вода - 2 литра

сирене - 200 г

масло - 30 г

ЗАЛИВКА

яйца - 4 бр.

захар - 1.5 ч.ч.

ванилия - 1 прахче

прясно мляко - 1 л

 

Начин на приготвяне:

В тенджера налейте водата, добавете солта и олиото и оставете за заври.

Във врящата вода сипете макароните и варите за 7-8 минути, като периодично разбърквате.

Прецедете макароните и ги поставете в тавичка, добавете нарязаното на парчета масло и натрошеното сирене, разбъркайте много добре.

За заливката в купа чукнете яйцата и добавете захарта и ванилията, разбъркайте.

На етапи прибавяйте прясното мляко и бъркате до еднородна смес или докато захарта се разтвори напълно.

Залейте макароните със сместа и леко и внимателно разбъркайте.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до получаване на апетитна златисто кафява коричка.

Оставете макароните на фурна да се охладят напълно, нарежете на порции и сервирайте.

Необходими продукти:

макарони - 1 пакет (400 г)

сол - 1 ч.л.

олио - 2 с.л.

вода - 2 литра

сирене - 200 г

масло - 30 г

ЗАЛИВКА

яйца - 4 бр.

захар - 1.5 ч.ч.

ванилия - 1 прахче

прясно мляко - 1 л

 

Начин на приготвяне:

В тенджера налейте водата, добавете солта и олиото и оставете за заври.

Във врящата вода сипете макароните и варите за 7-8 минути, като периодично разбърквате.

Прецедете макароните и ги поставете в тавичка, добавете нарязаното на парчета масло и натрошеното сирене, разбъркайте много добре.

За заливката в купа чукнете яйцата и добавете захарта и ванилията, разбъркайте.

На етапи прибавяйте прясното мляко и бъркате до еднородна смес или докато захарта се разтвори напълно.

Залейте макароните със сместа и леко и внимателно разбъркайте.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до получаване на апетитна златисто кафява коричка.

Оставете макароните на фурна да се охладят напълно, нарежете на порции и сервирайте.

Гласували общо: 1 потребители