Класическа рецепта за масленки

Необходими продукти:

мас - 200 г размекната, свинска

яйца - 1 бр.

пудра захар - 150 г

брашно - около 400 г

ванилия - 4 прахчета

пудра захар - за овалване

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте с голяма вилица яйцето, размекналата се свинска мас и захарта.

2. Добавете сместа към брашното с ванилията.

3. Замесете тестото бързо, за да не размекне прекалено мазнината.

4. Тестото разточете на кора с дебелина около 5 мм и изрежете желаните от вас форми - квадратчета, правоъгълници, кръгчета и т.н., а дори може да оформите масленките на топчета.

5. Подреждайте ги върху тава с хартия за печене и ги изпечете на 180 градуса за около 10-12 минути - докато порозовеят съвсем леко.

6. Готовите масленки още горещи овалете в пудра захар.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

мас - 200 г размекната, свинска

яйца - 1 бр.

пудра захар - 150 г

брашно - около 400 г

ванилия - 4 прахчета

пудра захар - за овалване

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте с голяма вилица яйцето, размекналата се свинска мас и захарта.

2. Добавете сместа към брашното с ванилията.

3. Замесете тестото бързо, за да не размекне прекалено мазнината.

4. Тестото разточете на кора с дебелина около 5 мм и изрежете желаните от вас форми - квадратчета, правоъгълници, кръгчета и т.н., а дори може да оформите масленките на топчета.

5. Подреждайте ги върху тава с хартия за печене и ги изпечете на 180 градуса за около 10-12 минути - докато порозовеят съвсем леко.

6. Готовите масленки още горещи овалете в пудра захар.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители