Необходими продукти:
картофи - 1.5 кг
яйца - 5 бр.
прясно мляко - 500 мл
сирене - 300 - 400 г
кашкавал - 100 г
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и варят 15-20 мин.
След като се сварят, се стържат на ренде, на което да станат на кръгчета (като чипс).
В тава (може в йенско стъкло) се слага 1 ред картофи, 1 ред сирене, черен пипер и сол и така се редуват, докато най-горния ред трябва да е картофи.
Яйцата и прясното мляко се разбиват и се заливат върху картофите.
Слага се във фурната, докато се сготви.
Преди да го изкарате, отгоре на огретена се стърже кашкавал и се оставя да се запече класически картофен огретен.
Необходими продукти:
картофи - 1.5 кг
яйца - 5 бр.
прясно мляко - 500 мл
сирене - 300 - 400 г
кашкавал - 100 г
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и варят 15-20 мин.
След като се сварят, се стържат на ренде, на което да станат на кръгчета (като чипс).
В тава (може в йенско стъкло) се слага 1 ред картофи, 1 ред сирене, черен пипер и сол и така се редуват, докато най-горния ред трябва да е картофи.
Яйцата и прясното мляко се разбиват и се заливат върху картофите.
Слага се във фурната, докато се сготви.
Преди да го изкарате, отгоре на огретена се стърже кашкавал и се оставя да се запече класически картофен огретен.
Гласували общо: 1 потребители