Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
захар - 1/2 ч.ч.
вода - 1/2 ч.ч.
олио - 4 с.л.
брашно - 3 ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 0.2 г
ЗА СИРОПА
захар - 1.5 ч.ч.
вода - 3 ч.ч.
ванилия - 0.2 г
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват много хубаво, добавят се пресято с бакпулвера брашно, олиото, водата, ванилията.
Сместа се прехвърля в тава.
Пече се 15 - 20 минути на 180 °C фурна или до готовност - златист загар и суха клечка.
Реването се сиропира след това с предварително направения захарен сироп от захарта, водата и ванилията.
Правилото за всяко реване, както и това класическо реване със сироп, е златно - студено реване с топъл сироп или горещо реване със студен сироп.