Необходими продукти:
спагети - 200 г
сол
бекон - 150 г (Панчета)
зехтин - 2 с.л.
яйца - 2 бр.
пармезан - 50 г
черен пипер
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.
Едновременно с варенето на спагтите се приготвя и сосът към тях.
Беконът се нарязва на кубчета и запържва в сгорещена мазнина.
По желание може да се добави счукана скилидка чесън.
Яйцата се разбиват в купа заедно с настъргания пармезан.
На струйка се добавя от водата в която се вари пастата.
Към запържения бекон се прибавят отцедените спагети, а малко след това и при непрекъснато разбъркване се наливат разбитите яйца с пармезана.
Ястието се готви още минута-две, след което е готово за сервиране.