Необходими продукти:
мас - 2 ч.ч.
бяло вино - 1 ч.ч.
брашно - до меко тесто
локум - 2 кутии
ванилия - 1 бр.
орехови ядки - 1 ч.ч.
пудра захар - за овалване
Начин на приготвяне:
1.Маста се смесва с виното до еднородна смес, добавя се брашно, докато се получи много меко тесто.
2.Тестото се разделя на части и се оставя в хладилник за 2-3 часа.
3.Всяка част се разточва на кръг с дебелина 2-3 мм.
4.Кръгът се разрязва на триъгълници.
5.В широкия край на всеки триъгълник се слага част от парченце локум и орехова ядка, и се навива към центъра на кръга, така че да се получи като пуричка.
6.Сладките с локум се редят в ненамазнена тава и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, докато хванат лек загар.
7.Готовите коледни локумки с мас и вино се овалват още топли в смесената с ванилия пудра захар.
Да ви е сладко!