Крехко свинско, гарнирано с картофи и праз

Необходими продукти:

свинска плешка - 500 г

картофи - 5 бр.

праз - 1 бр.

доматен сос - 500 мл

захар - 1 с.л.

олио - 3 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

червен пипер - 1 ч.л.

брашно - 1 ч.л.

дафинов лист - 2 бр.

сол

 

Начин на приготвяне:

1.Картофите се нарязват на полумесеци, а празът се реже на ситно.

2.Слагат се в тава и се овкусяват със сол, червен пипер, дафинов лист и чубрица.

3.Прибавят се олиото и върху картофите се подрежда месото от свинска плешка, нарязано на парчета.

4.Полива се с доматен сос и се поръсва лъжица захар.

5.Свинското с картофи се покрива с фолио и се пече на 200 градуса за час и половина.

6.Последните 15 минути свинското се запича без фолиото, като се поръсва с брашното и внимателно се разбърква.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

свинска плешка - 500 г

картофи - 5 бр.

праз - 1 бр.

доматен сос - 500 мл

захар - 1 с.л.

олио - 3 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

червен пипер - 1 ч.л.

брашно - 1 ч.л.

дафинов лист - 2 бр.

сол

 

Начин на приготвяне:

1.Картофите се нарязват на полумесеци, а празът се реже на ситно.

2.Слагат се в тава и се овкусяват със сол, червен пипер, дафинов лист и чубрица.

3.Прибавят се олиото и върху картофите се подрежда месото от свинска плешка, нарязано на парчета.

4.Полива се с доматен сос и се поръсва лъжица захар.

5.Свинското с картофи се покрива с фолио и се пече на 200 градуса за час и половина.

6.Последните 15 минути свинското се запича без фолиото, като се поръсва с брашното и внимателно се разбърква.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители