Приготвя се за около час и половина и стига за 6 порции.
Необходими продукти:
свинско месо - 1 кг (плешка)
картофи - 1 кг
лук - 2 - 3 по - големи глави
моркови - 2 - 3 големи
гъби - 500 г (Кралски печурки)
чесън - 6 - 8 скилидки
червено вино - 400 мл
зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
шарена сол
Начин на приготвяне:
1. Почистете и измийте добре месото.
2. Нарежете свинското на пържоли.
3. Направете върху тях фини разрези, където да втриете наситения чесън.
4. Поставете пържолите в тава, предварително намазана със зехтин/олио, и добавете подправките.
5. Нарежете гъбите на шайби и ги добавете върху месото.
6. Нарежете кромида на колелца и го добавете върху гъбите.
7. Обелете морковите.
8. Нарежете ги на кръгчета и ги сложете върху лука.
9. Обелете картофите, нарежете ги на ленти и ги сложете в тавата върху другите продукти.
10. Залейте с 400 мл червено вино.
11. Добавете подправки на вкус (сол, чер пипер и т.н.).
12. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете свинското с картофи в предварително загрята фурна на 200 градуса на горен и долен реотан за 50 мин.
13. Ако обичате по-запечено, може да оставите още 5-7 минути само на горен, след като махнете фолиото.
Приятен апетит!