Необходими продукти:
яйца - 4 бр.
прясно мляко - 500 мл
ванилова захар - 2 г
кафява захар - 5 с.л. + 4 с.л. за карамела
тиква - 500 г
дюля - 1 бр.
Начин на приготвяне:
1. Обелете, почистете и нарежете на малки и тънки парченца тиквата и дюлята.
2. Добавете малко вода и изпечете до готовност. Оставете да изстине.
3. Яйцата разбийте със захарта и ванилията.
4. След това добавете и прясното мляко.
5. Прибавете към сместа изпечената тиква и дюля.
6. Разбъркайте внимателно.
7. В малка тавичка карамелизирайте захар. Внимавайте да не я загорите.
8. Изсипете течната смес и печете крем карамела в тава до готовност - на водна баня в предварително загрята на 180 °C фурна.
Приятен апетит!