Необходими продукти:
тиква - 600 г почистена
моркови - 1 бр.
лук - 1/2 бр.
чесън - 3 скилидки
пресен джинджифил - 10 - 15 г
доматен концентрат - 1 с.л.
масло - 20 - 25 г
течна готварска сметана - 200 г
гореща вода - 800 мл
сол - 1/2 ч.л.
черен пипер - 1/4 ч.л.
кимион - щипка
куркума - щипка
кориандър - щипка
канела - щипка
сирене - за поръсване
Начин на приготвяне:
Включваме фурната на 180 градуса.
Нарязваме всички зеленчуци на едри кубчета, само чесъна оставяме така, без дори и да белим.
Поставяме в тавата, която сме покрили с хартия за печене, и прибираме във фурната.
Оставяме така за около 10-15 минути. След това вадим в чиния.
В касерола поставяме маслото и оставяме на котлона да се разтопи.
Обелваме си чесъна, прибавяме го заедно с лука.
След като се задушат добавяме тиквата, моркова и ситно нарязания на кубчета джинджифил.
Овкусяваме със сухите подправки и наливаме горещата вода.
След като заври, си добавяме солта и доматеният концентрат, като оставяме да ври за около 15 минути.
Накрая добавяме и готварската сметана и пасираме тиквената супа.
Можем да гарнираме крем супата със сирене по желание.