Крем супата на баба от печена тиква

Необходими продукти:

тиква - 600 г почистена

моркови - 1 бр.

лук - 1/2 бр.

чесън - 3 скилидки

пресен джинджифил - 10 - 15 г

доматен концентрат - 1 с.л.

масло - 20 - 25 г

течна готварска сметана - 200 г

гореща вода - 800 мл

сол - 1/2 ч.л.

черен пипер - 1/4 ч.л.

кимион - щипка

куркума - щипка

кориандър - щипка

канела - щипка

сирене - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Включваме фурната на 180 градуса.

Нарязваме всички зеленчуци на едри кубчета, само чесъна оставяме така, без дори и да белим.

Поставяме в тавата, която сме покрили с хартия за печене, и прибираме във фурната.

Оставяме така за около 10-15 минути. След това вадим в чиния.

В касерола поставяме маслото и оставяме на котлона да се разтопи.

Обелваме си чесъна, прибавяме го заедно с лука.

След като се задушат добавяме тиквата, моркова и ситно нарязания на кубчета джинджифил.

Овкусяваме със сухите подправки и наливаме горещата вода.

След като заври, си добавяме солта и доматеният концентрат, като оставяме да ври за около 15 минути.

Накрая добавяме и готварската сметана и пасираме тиквената супа.

Можем да гарнираме крем супата със сирене по желание.

Необходими продукти:

тиква - 600 г почистена

моркови - 1 бр.

лук - 1/2 бр.

чесън - 3 скилидки

пресен джинджифил - 10 - 15 г

доматен концентрат - 1 с.л.

масло - 20 - 25 г

течна готварска сметана - 200 г

гореща вода - 800 мл

сол - 1/2 ч.л.

черен пипер - 1/4 ч.л.

кимион - щипка

куркума - щипка

кориандър - щипка

канела - щипка

сирене - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Включваме фурната на 180 градуса.

Нарязваме всички зеленчуци на едри кубчета, само чесъна оставяме така, без дори и да белим.

Поставяме в тавата, която сме покрили с хартия за печене, и прибираме във фурната.

Оставяме така за около 10-15 минути. След това вадим в чиния.

В касерола поставяме маслото и оставяме на котлона да се разтопи.

Обелваме си чесъна, прибавяме го заедно с лука.

След като се задушат добавяме тиквата, моркова и ситно нарязания на кубчета джинджифил.

Овкусяваме със сухите подправки и наливаме горещата вода.

След като заври, си добавяме солта и доматеният концентрат, като оставяме да ври за около 15 минути.

Накрая добавяме и готварската сметана и пасираме тиквената супа.

Можем да гарнираме крем супата със сирене по желание.

Гласували общо: 1 потребители