Круши с бутер тесто

Необходими продукти:

круши - 2 бр.

синьо сирене - 60 г

орехи - 1/2 ч.ч

бутертесто - 120 г

жълтък - 1 бр.

 

Начин на приготвяне:

120 г бутертесто разточваме на тънък лист. Бутертестото е готово, замразено. Предварително го вадим да се отпусне.

Разточваме го на голям тънък правоъгълник върху повърхност. Режем на четири правоъгълника с нож.

Крушите ги режем през средата, така че да станат 4 равни половинки.

Издълбаваме внимателно вътрешността. Смиламе орехите.

Вътре в крушите слагаме натрошено синьо сирене и смлени орехи върху него. Обвиваме крушите с бутертесто.

С гладката част надолу слагаме в тава, покрита с хартия за печене, крушите в бутертесто. Мажем ги с разбит жълтък и печем до порозовяване на 180°C.

Необходими продукти:

круши - 2 бр.

синьо сирене - 60 г

орехи - 1/2 ч.ч

бутертесто - 120 г

жълтък - 1 бр.

 

Начин на приготвяне:

120 г бутертесто разточваме на тънък лист. Бутертестото е готово, замразено. Предварително го вадим да се отпусне.

Разточваме го на голям тънък правоъгълник върху повърхност. Режем на четири правоъгълника с нож.

Крушите ги режем през средата, така че да станат 4 равни половинки.

Издълбаваме внимателно вътрешността. Смиламе орехите.

Вътре в крушите слагаме натрошено синьо сирене и смлени орехи върху него. Обвиваме крушите с бутертесто.

С гладката част надолу слагаме в тава, покрита с хартия за печене, крушите в бутертесто. Мажем ги с разбит жълтък и печем до порозовяване на 180°C.

Гласували общо: 1 потребители