Необходими продукти:
круши - 2 бр.
синьо сирене - 60 г
орехи - 1/2 ч.ч
бутертесто - 120 г
жълтък - 1 бр.
Начин на приготвяне:
120 г бутертесто разточваме на тънък лист. Бутертестото е готово, замразено. Предварително го вадим да се отпусне.
Разточваме го на голям тънък правоъгълник върху повърхност. Режем на четири правоъгълника с нож.
Крушите ги режем през средата, така че да станат 4 равни половинки.
Издълбаваме внимателно вътрешността. Смиламе орехите.
Вътре в крушите слагаме натрошено синьо сирене и смлени орехи върху него. Обвиваме крушите с бутертесто.
С гладката част надолу слагаме в тава, покрита с хартия за печене, крушите в бутертесто. Мажем ги с разбит жълтък и печем до порозовяване на 180°C.
Необходими продукти:
круши - 2 бр.
синьо сирене - 60 г
орехи - 1/2 ч.ч
бутертесто - 120 г
жълтък - 1 бр.
Начин на приготвяне:
120 г бутертесто разточваме на тънък лист. Бутертестото е готово, замразено. Предварително го вадим да се отпусне.
Разточваме го на голям тънък правоъгълник върху повърхност. Режем на четири правоъгълника с нож.
Крушите ги режем през средата, така че да станат 4 равни половинки.
Издълбаваме внимателно вътрешността. Смиламе орехите.
Вътре в крушите слагаме натрошено синьо сирене и смлени орехи върху него. Обвиваме крушите с бутертесто.
С гладката част надолу слагаме в тава, покрита с хартия за печене, крушите в бутертесто. Мажем ги с разбит жълтък и печем до порозовяване на 180°C.
Гласували общо: 1 потребители