Кюфтета от тиквички и извара

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр. около 500 г

яйца - 1 бр.

извара - 200 г

кашкавал - 100 г

галета - 50 г

чесън - 1 стрък пресен

магданоз - пресен

копър - пресен

сол

черен пипер

зехтин - 2 с.л. или олио

 

Начин на приготвяне:

Настържете тиквичките на едро ренде и ги поръсете с малко сол.

Сложете ги в гевгир за 30 минути, за да се отцедят.

След това ги изстискайте и прибавете към тях всички останали продукти без зехтина и разбъркайте добре.

От получената смес оформете кюфтета, които наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Полейте зеленчуковите кюфтета със струйка зехтин или олио и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за около 30 минути до лек златист загар.

Сервирайте тези вкусни кюфтета от тиквички с лъжица гъсто кисело мляко и подходяща сезонна салата.

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр. около 500 г

яйца - 1 бр.

извара - 200 г

кашкавал - 100 г

галета - 50 г

чесън - 1 стрък пресен

магданоз - пресен

копър - пресен

сол

черен пипер

зехтин - 2 с.л. или олио

 

Начин на приготвяне:

Настържете тиквичките на едро ренде и ги поръсете с малко сол.

Сложете ги в гевгир за 30 минути, за да се отцедят.

След това ги изстискайте и прибавете към тях всички останали продукти без зехтина и разбъркайте добре.

От получената смес оформете кюфтета, които наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Полейте зеленчуковите кюфтета със струйка зехтин или олио и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за около 30 минути до лек златист загар.

Сервирайте тези вкусни кюфтета от тиквички с лъжица гъсто кисело мляко и подходяща сезонна салата.

Гласували общо: 1 потребители