Необходими продукти:
тиквички - 2 бр. около 500 г
яйца - 1 бр.
извара - 200 г
кашкавал - 100 г
галета - 50 г
чесън - 1 стрък пресен
магданоз - пресен
копър - пресен
сол
черен пипер
зехтин - 2 с.л. или олио
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките на едро ренде и ги поръсете с малко сол.
Сложете ги в гевгир за 30 минути, за да се отцедят.
След това ги изстискайте и прибавете към тях всички останали продукти без зехтина и разбъркайте добре.
От получената смес оформете кюфтета, които наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Полейте зеленчуковите кюфтета със струйка зехтин или олио и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за около 30 минути до лек златист загар.
Сервирайте тези вкусни кюфтета от тиквички с лъжица гъсто кисело мляко и подходяща сезонна салата.