Необходими продукти:
ЗА КЮФТЕТА
кайма - 600
яйца - 1 бр.
газирана вода - 50 мл
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
магданоз
лук - 1 глава
ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС
олио - 5 с.л.
пресен лук - 2 стръка
чесън - 5 скилидки
доматено пюре - 400 г консерва
захар - щипка
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязаният лук се запържва с олиото за 4-5 минути, добавя се доматеното пюре (ползвам турско, много гъсто)
Долива се топла вода, овкусява се и се оставя на среден огън около 20 минути да ври.
Добавят се кюфтетата. Оставя се още 5 минути да клокне, след което се поръсва с магданоз.
Украсих с пресен босилек.
Каймата се омесва и се овкусява с изброените подправки, добавя се ситно нарязаният лук и магданоз, по желание може и 2-3 скилидки чесън да се добавят.
Оформят се кюфтета около 35-40 г, които се пържат в гореща мазнина.