Кюфтета с доматен сос

Необходими продукти:

ЗА КЮФТЕТА

кайма - 600

яйца - 1 бр.

газирана вода - 50 мл

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

магданоз

лук - 1 глава

ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС

олио - 5 с.л.

пресен лук - 2 стръка

чесън - 5 скилидки

доматено пюре - 400 г консерва

захар - щипка

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Нарязаният лук се запържва с олиото за 4-5 минути, добавя се доматеното пюре (ползвам турско, много гъсто)

Долива се топла вода, овкусява се и се оставя на среден огън около 20 минути да ври.

Добавят се кюфтетата. Оставя се още 5 минути да клокне, след което се поръсва с магданоз.

Украсих с пресен босилек.

Каймата се омесва и се овкусява с изброените подправки, добавя се ситно нарязаният лук и магданоз, по желание може и 2-3 скилидки чесън да се добавят.

Оформят се кюфтета около 35-40 г, които се пържат в гореща мазнина.

Необходими продукти:

ЗА КЮФТЕТА

кайма - 600

яйца - 1 бр.

газирана вода - 50 мл

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

магданоз

лук - 1 глава

ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС

олио - 5 с.л.

пресен лук - 2 стръка

чесън - 5 скилидки

доматено пюре - 400 г консерва

захар - щипка

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Нарязаният лук се запържва с олиото за 4-5 минути, добавя се доматеното пюре (ползвам турско, много гъсто)

Долива се топла вода, овкусява се и се оставя на среден огън около 20 минути да ври.

Добавят се кюфтетата. Оставя се още 5 минути да клокне, след което се поръсва с магданоз.

Украсих с пресен босилек.

Каймата се омесва и се овкусява с изброените подправки, добавя се ситно нарязаният лук и магданоз, по желание може и 2-3 скилидки чесън да се добавят.

Оформят се кюфтета около 35-40 г, които се пържат в гореща мазнина.

Гласували общо: 1 потребители