Необходими продукти:
кайма - 1.3 кг
галета - 100 г
яйца - 4 бр. 2 бр. варени и 2 сурови за омесването
топено сирене - 1 кутия секторно
гъби - 100 г
чубрица - 1 с.л.
сол - 1 с.л.
черен пипер - на вкус
пушен червен пипер - 1 с.л.
олио - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и нарязваме на ситно.
Две яйца сваряваме и настъргваме към гъбите.
Към тях прибавяме каймата и всички останали продукти.
Омесваме много добре.
Готовата кайма за кюфтета оставяме в хладилник да почине за около 15 минути.
В тава постиламе хартия за печене и нареждаме кюфтетата.
Печем в загрята фурна на 180 °C за 35 минути от двете страни.