Необходими продукти:
лаврак - 4 бр.
зехтин - 3 с.л.
лимон - 1 бр.
сол
чесън - 5 скилидки
бял пипер - млян за поръсване
магданоз - свеж
Начин на приготвяне:
Почистете лаврака и го филитирайте.
Овкусете със сол и оставете за около 20 минути, за да си поеме рибата солта.
Загрейте фурната до 200 °C.
Застелете дъното на тава за печене с домакинкса хартия.
Полейте със зехтин и наредете рибата.
Прибавете нарязаните скилидки чесън и парченца лимон, поръсете с бял млян пипер.
Запечете за около 25 минути.
При необходимост намалете градусите на фурната.
Поднесете готовите рибни филета с подходяща гарнитура /картофена салата/.