Необходими продукти:
спанак - 1 кг замразен
лук - 1 бр.
чесън - 1 скилидка
яйца - 1 бр.
краве сирене - 1 бучка
сол
черен пипер
БЕШАМЕЛ
брашно - 1 1/2 с.л.
краве масло - 1 бучка
прясно мляко - 700 или 800 мл
индийско орехче
ОЩЕ
кори за лазаня - 1 пак.
кашкавал - за поръсване 4 сирена
стафиди - шепа
Начин на приготвяне:
1. Измийте, изчистете и нарежете спанака на дребно.
2. Загрейте в тиган малко мазнина и задушете лука.
3. Добавете чесъна, а след 1 минута и спанака.
4. Пържете, докато намали обема си.
5. Махнете от котлона.
6. Добавете подправките, яйцето и натрошете сиренето.
7. Разбъркайте и заделете.
8. За Бешамела запържете брашното в разтопеното краве масло, докато промени цвета си.
9. Разредете с прясното мляко и изчакайте да заври и сгъсти.
10. Добавете солта и индийското орехче. Изключете и заделете.
11. Подгответе си корите за лазаня точно, като е описано в опаковката.
12. Вземете подходяща тава и сложете малко бешамел на дъното.
13. Подредете корите, малко от спанака, отново бешамел и така до изчерпване на количествата.
14. Завършете лазанята със спанак с корите и изсипете целия Бешамел, който е останал.
15. Поръсете с 4-те сирена, а след това и със стафидите.
16. Печете лазаня Куатро Формаджи в загрята фурна на 200 °C до готовност.
Приятен апетит!