Лазаня с кайма и спанак

Необходими продукти:

кори за лазаня

кашкавал - 300 г настърган

За плънката

олио - 5 с.л.

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

чесън - 3 скилидки

кайма - 400 г

спанак - 250 г може и замразен

доматена паста - 3 с.л.

домати - 2/3 ч.ч. пасирани

сол

риган - 1 с.л. сух

босилек - 1 с.л. сух

черен пипер

За сос бешамел

краве масло - 50 г

брашно - 3 с.л.

прясно мляко - 750 мл

сол

индийско орехче - 2 шипки

 

Начин на приготвяне:

Първо се приготвят двата вида сос за лазаня.

За соса с кайма и спанак, първо, в тиган със загрято олио се задушават нарязаните на дребно лук и морков.

След като омекнат, се прибавят нарязаните на ситно скилидки чесън, а малко след това и каймата.

Бърка се, докато каймата стане на трохи, прибавя се измитият и нарязан спанак.

Готви се, докато спанакът се попари и свие, след което се добавят доматеното пюре, разтворено в малко вода и пасираните домати (може и консервиране).

Сосът се овкусява със сол, сух риган, сух босилек и смлян черен пипер.

Когато заври и леко се сгъсти, се дръпва от котлона и на негово място се слага тенджерка с краве масло в нея.

Към загрятото масло се добавят три супени лъжици брашно.

Готви се на по-слаба температура на котлона за да не загори брашното.

Когато стане леко златисто на струйка и при непрекъснато бъркане се налива прясното мляко.

Сосът се вари, докато се сгъсти, като периодично се разбърква.

Накрая се овкусява със сол и индийско орехче на прах.

В тавичка се нареждат ред кори за лазаня.

Поливат се със сос Бешамел, следва сосът с кайма и спанак и накрая се поръсва от настъргания кашкавал.

Така се редуват слоеве до изчерпване на продуктите за лазанята с кайма.

Накрая лазаня със спанак и кайма се завършва със сос Бешамел и настърган кашкавал.

Необходими продукти:

кори за лазаня

кашкавал - 300 г настърган

За плънката

олио - 5 с.л.

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

чесън - 3 скилидки

кайма - 400 г

спанак - 250 г може и замразен

доматена паста - 3 с.л.

домати - 2/3 ч.ч. пасирани

сол

риган - 1 с.л. сух

босилек - 1 с.л. сух

черен пипер

За сос бешамел

краве масло - 50 г

брашно - 3 с.л.

прясно мляко - 750 мл

сол

индийско орехче - 2 шипки

 

Начин на приготвяне:

Първо се приготвят двата вида сос за лазаня.

За соса с кайма и спанак, първо, в тиган със загрято олио се задушават нарязаните на дребно лук и морков.

След като омекнат, се прибавят нарязаните на ситно скилидки чесън, а малко след това и каймата.

Бърка се, докато каймата стане на трохи, прибавя се измитият и нарязан спанак.

Готви се, докато спанакът се попари и свие, след което се добавят доматеното пюре, разтворено в малко вода и пасираните домати (може и консервиране).

Сосът се овкусява със сол, сух риган, сух босилек и смлян черен пипер.

Когато заври и леко се сгъсти, се дръпва от котлона и на негово място се слага тенджерка с краве масло в нея.

Към загрятото масло се добавят три супени лъжици брашно.

Готви се на по-слаба температура на котлона за да не загори брашното.

Когато стане леко златисто на струйка и при непрекъснато бъркане се налива прясното мляко.

Сосът се вари, докато се сгъсти, като периодично се разбърква.

Накрая се овкусява със сол и индийско орехче на прах.

В тавичка се нареждат ред кори за лазаня.

Поливат се със сос Бешамел, следва сосът с кайма и спанак и накрая се поръсва от настъргания кашкавал.

Така се редуват слоеве до изчерпване на продуктите за лазанята с кайма.

Накрая лазаня със спанак и кайма се завършва със сос Бешамел и настърган кашкавал.

Гласували общо: 1 потребители