Необходими продукти:
пилешко филе - 100 г
печурки - 150 г
краве масло - 25 г
чесън - 1 скилидка
лук - 1/2 глава
моркови - 1 бр.
брашно - 1 с.л.
прясно мляко - 200 мл
вода - 100 мл
кори за лазаня - 4 бр.
сирене - 50 г
чедър - 80 г
индийско орехче - 1/2 ч.л.
сол
черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на кубчета, печурките - на филийки, лука - на тънки полуколелца, чесъна скълцваме на ситно.
Настъргваме моркова.
Запържваме месото в сгорещеното масло.
Прибавяме зеленчуците, гъбите и ги задушаваме за няколко минути.
Сипваме брашното и разбъркваме добре.
Наливаме млякото и водата и бъркаме, за да не се образуват бучки.
Добавяме сол, черен пипер и натрошеното сирене.
Начупваме корите за лазаня, похлупваме и готвим на слаб огън около 10 минути, докато корите омекнат.
След това добавяме настърганото сирене Чедър и разбъркваме.
Лазанята на тиган е готова.
По желание я запичаме за 5-10 минути, охлаждаме за 15 минути, нарязваме и сервираме.