Лек френски десерт - бърз и лесен

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

ябълки - 500 г (~3 бр.) почистени и обелени

кафява захар - 100 г

прясно мляко - 120 мл

краве масло - 3 с.л. (краве/кокосово)

бакпулвер - 1 ч.л.

канела

ЗА ЗАЛИВКАТА

яйцa - 1 бр.

масло - 40 г разтопено

кафява захар - 40 г

 

Начин на приготвяне:

1.Яйцата се разбиват със захарта, прясното мляко, маслото, бакпулвера и канелата до гладка смес.

2.Ябълките се нарязват на полумесеци и се добавят към сместа.

Изсипва се в тавичка и се пече на висока температура до готовност.

През това време се приготвя заливката за ябълковия сладкип, като всички продукти се разбъркват добре.

Готовият десерт се залива и се пече за още 15 минутки.

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

ябълки - 500 г (~3 бр.) почистени и обелени

кафява захар - 100 г

прясно мляко - 120 мл

краве масло - 3 с.л. (краве/кокосово)

бакпулвер - 1 ч.л.

канела

ЗА ЗАЛИВКАТА

яйцa - 1 бр.

масло - 40 г разтопено

кафява захар - 40 г

 

Начин на приготвяне:

1.Яйцата се разбиват със захарта, прясното мляко, маслото, бакпулвера и канелата до гладка смес.

2.Ябълките се нарязват на полумесеци и се добавят към сместа.

Изсипва се в тавичка и се пече на висока температура до готовност.

През това време се приготвя заливката за ябълковия сладкип, като всички продукти се разбъркват добре.

Готовият десерт се залива и се пече за още 15 минутки.

Гласували общо: 1 потребители