Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
ябълки - 500 г (~3 бр.) почистени и обелени
кафява захар - 100 г
прясно мляко - 120 мл
краве масло - 3 с.л. (краве/кокосово)
бакпулвер - 1 ч.л.
канела
ЗА ЗАЛИВКАТА
яйцa - 1 бр.
масло - 40 г разтопено
кафява захар - 40 г
Начин на приготвяне:
1.Яйцата се разбиват със захарта, прясното мляко, маслото, бакпулвера и канелата до гладка смес.
2.Ябълките се нарязват на полумесеци и се добавят към сместа.
Изсипва се в тавичка и се пече на висока температура до готовност.
През това време се приготвя заливката за ябълковия сладкип, като всички продукти се разбъркват добре.
Готовият десерт се залива и се пече за още 15 минутки.