Необходими продукти:
бишкоти - 5 бр.
кайсии - 5 - 6 бр.
КРЕМ
крем оле - 1 пакет с банан и шоколад (80 г)
течна сметана - 80 мл
прясно мляко - 350 мл
пудра захар - 1 с.л.
заквасена сметана - 100 г
кафе - 6 с.л. за напояване
кокосови стърготини - печени
кайсии
череши
Начин на приготвяне:
1. В три стъклени чаши начупете парчета бишкоти.
2. Отгоре поръсете с по 2 с.л. мляко с кафе.
3. В купа сипете студена сметана, прясно мляко, пакета от крема с банан и шоколад и пудра захар.
4. Разбива се с миксер на крем докато сгъсти.
5. Добавете заквасена сметана и отново се разбива за кратко, да се смесят продуктите.
6. Върху бишкотите наредете парчета кайсии, отгоре се шприцова от крема.
7. Поръсете със запечени в сух тиган кокосови стърготини и декорация с черешка и парче кайсия.
8. Оставете плодовия крем на хладно за 2-3 часа и хапнете!
Приятен апетит!